August 2001 
 Vejret i Entebbe lige nu
(Ligger ca. 35 km. fra Kampala)

IT-Manager
Info om Uganda
Nyhedsbrev
Billeder
Gæstebog
Kontakt

 

Juli 2002 ] Safaritur ] November 2002 ] Februar 2003 ] Undervisning i Nord-Uganda ] Tilmeld/Frameld nyhedsbrev ] Juni 2001 ] [ August 2001 ] Oktober 2001 ] Tanzania-tur ] Glimt fra Uganda ] December 2001 ] Marts 2002 ]

Nyhedsbrev - Søndag den 19. august. Halvanden dag efter ankomst

Kære alle sammen,

Så er jeg endelig i Uganda – og det er lidt af en omvæltning! Flyveturen herned gik godt – selv om begge afgange var forsinkede. Jeg landede kun 20 minutter senere end forventet i Entebbe, så det var ikke så galt. Selv om det er en international lufthavn, så er der ikke meget ”internationalt” over den. Paul Brooks fra MAF stod og tog imod mig inden jeg skulle vise pas og han hjalp mig også igennem tolden. Der gik en rum tid inden jeg fandt min bagage – det vidste sig, at ”nogen” havde taget den ned fra båndet og sat den sammen med andre kufferter, så jeg var lige ved at tro, at den slet ikke var med flyet. Da jeg kom til tolden, skulle jeg blot åbne en enkelt taske – tolderen kiggede ned i den – og så ønskede han mig velkommen til Uganda – og vi kunne derefter forlade lufthavnen, finde bilen, losse al min bagage ind i bagagerummet og starte på den første tur ud i det mørke Uganda. Lidt spøjst var det dog at komme ud i Ankomsthallen og møde et ”hav” af sorte mennesker - der gik det lidt mere op for mig at jeg nu er i Uganda og ikke i Danmark.

Turen til mit hjem
Heldigvis havde jeg været i England og lære lidt om kørsel i den venstre side af vejen, men alligevel er det lidt af en omvæltning. Vejen mellem Entebbe og Kampala er vist nok rimelig god, hvis man tager den ugandiske standard i betragtning. Folk kan bare ikke finde ud af at skifte mellem nær- og fjern-lys, hvilken side af vejen de kører i (hos os er det normalt af overhale venstre om – her overhaler man på den ”bedste” måde) og mange finder det rigtigt sjovt at blinke med lygterne hele tiden. Nå – men vi nåede da hjem til mig – og det er virkelig lidt af et hus jeg bor i. To badeværelser, tre toiletter, 4 soveværelser (2 dobbeltsenge og 2 enkelte), en kæmpe have med masser af træer som desværre også skygger en del for solen og for udsigten over byen. Men der er masser af plads – al for megen til mig, så I må se at komme og besøge mig ;-) Du kan se billeder af boligen på min hjemmeside (www.periuganda.dk).

Hverdagen
Hverdagen er selvfølgelig ikke helt begyndt, men jeg har da haft min første arbejdsdag. Der er en IT-mand som skal overhænde sit arbejde til mig, og det er vi i gang med. Der er masser af udfordringer og en del problemer der skal løses. Jeg arbejder fra kl. 8.30 – 17 mandag til fredag. I dag skulle vi dog køre til Entebbe og se, om jeg kunne få udleveret min bagage, men det lykkedes ikke, så vi prøver igen i morgen. Samtidig kørte vi forbi MAFs landingsbane som ligger ca. midt imellem Entebbe og Kampala. Det var meget spændende at se alle flyene og møde folkene derude, og samtidig køre igennem et område, hvor der støbes og brændes mursten.

Jeg har allerede mødt en masse nye mennesker – men jeg er ikke den bedste til at huske navne, så der går nok en rum tid inden jeg har lært dem alle, såvel på kontoret som andre steder. På kontoret er vi ca. 15 personer, hvor halvdelen er Ugandere. Fra kontoret styres alt vedr. planlægningen af flyruterne, overvågning af flyene og selvfølgelig alt vedrørende IT.

Kollegaerne
Den første uge skal jeg på besøg hos alle MAF-familierne og spise aftensmad – dels som en gestus mod mig, og dels for at lære hinanden at kende. Derefter får jeg en rundtur i Kampala, så jeg ved hvor de gode indkøbsmuligheder er, og derefter er det op til mig at finde ud af, om jeg vil have noget af spise. Men alle er meget flinke og prøver på alle måder at hjælpe mig til rette. I dag havde vi f.eks. en længere snak om hvad min hushjælp skal hjælpe mig med, og hvad hun skal have i løn pr. uge. Vi endte vist op med, at hun skal vaske og stryge tøj, gøre rent og ordne haven samt evt. lave lidt mad og bage lidt. For alt dette skal hun sikkert have ca. 6000 Ush (Uganda Shilling). 200 Ush er ca. 1 kr, så det betyder at hun skal have ca. 30 kr. om dagen!!! Hun skal på prøve i 3 måneder, og derefter skal vi så se om jeg vil beholde hende og evt. sætte hendes løn op. Jane, som hun hedder, har allerede arbejdet for andre MAF familier for næsten 10 år, så hun er meget troværdig – har jeg fået af vide. Hun virker i hvert fald meget sød!
Min nattevagt – Richard – er også meget flink. Han kommer hver aften kl. 19 og går igen kl. 7 næste morgen. Jeg har allerede talt en del med ham. Han har kone og fire børn, der alle er i den skolesøgende alder.
Jeg skal dog lige vende mig til at blive kaldt Sir og How are you Sir?, at skulle være den som altid har overblikket og skal sætte de andre i arbejde, men jeg har jo lidt ekspertise fra TDC. Forskellen er blot, at her vil de ikke sige mig imod ;-)

TAK
Gud er god!!! Det har jeg specielt fået af mærke i de seneste tre uger. Alt har bare klappet på bedste vis, og der er så mange venner som har vist mig den store glæde at komme til udsendelsesfesten i Nansensgade, til afskedsreceptionen i Fredens kirke og endog i lufthavnen tidligt fredag morgen. Mange tak til jer alle fordi I har sendt mig af sted med masser af forbøn og kærlighed – det ligger nu dybt i mit hjerte og fylder mig med stor glæde. Selv i lufthavnen var Gud med mig, da han sikrede at mine toldpapirer blev stemplet (selv om jeg havde kludret lidt i pakningen), og at jeg fik 5 kg. overvægt med gratis. Gud er virkelig god!!!!

Kærlig hilsen
Per

Tak for
    • At jeg er kommet godt herned, og at alt foreløbig ser ud til at gå godt.
    • At MAF familierne har taget godt imod mig, og at de hjælper og støtter mig.
    • At Gud er god, almægtig og at han hører og besvarer bøn.

Bed for
    • At jeg må falde rigtig til og få styr på alle ting.
    • At jeg kan håndtere jobbet som IT-manager fra på torsdag, når Richard (den anden IT-mand) rejser tilbage til England.